onsdag 14 december 2011

Toca Boca Kitchen

Jippi! Imorgon släpps den nya appen Kitchen från Toca Boca. I den får barnen lära sig hacka, skära, blanda i olika ingredienser från kökets härliga värld. Får se då hur länge det dröjer innan dockvrån blir till en resturang i verksamheten. Barnen har sedan jag berättade det för några dagar sedan gått och frågat varje dag när de ska få "göra mat".
Annars är de just nu överförtjusta i den nya uppdateringen av Toca Boca frisören där det nu finns dusch, schampo, handduk och hårprydnader.
Mycket roligt!




Tessan

1 kommentar:

  1. Nu har barnen fått testa den nya appen kitchen och succen var till faktum. Barnen var i 2-5 år och vi satt tillsammans på mattan i en cirkel. Vi turades om att plocka en sak var från kylskåpshyllan, bestämma hur varan skulle tillagas och mata barnen eller djuren med den. Det jag som pedagog funderade kring är varför man gör figurer som håller inen gaffel som ej kan användas eftersom " att bli matad" är inte så smart. Positivt var alla de bra nya ord för barnen, vi benämnde frukter, grönsker, att koka, steka osv. Ingen av barnen visste vad en matberedare var så det var en ny bekantskap. Appen skulle kunna utvecklas genom att barnen ska plocka ur hela matcirkeln kanske från olika hyllplan i kylskåpet och på så sätt sätta samman en hel måltid.

    SvaraRadera