måndag 24 september 2012

Legobananer och The Big 5

Hej! Har haft föreläsningar kring NO och teknik i förskoleklass tillsammans med 140 st härliga pedagoger runt om i vår kommun under två dagar. Detta var det sista tillfället de hade i sin implementeringskurs av lgr 11 och vad passade inte då bättre än att få lyfta in The Big 5 i deras tankar. Utifrån uppgiften att tillsammans i grupp få bygga en legobanan där de diskuterade och dokumenterade ner hur de hade gjort och tänkt fick de sedan sätta sig med en annan grupp där de utifrån den matris vi har skapat fick titta och samtala kring vilka av The Big 5 förmågorna de hade använt sig utav. Det var helt fantastiskt att få se kreativiteten flöda, höra samtalen, se dokumentationerna och prova förmågorna i en praktisk övning med alla duktiga pedagoger. Under tiden arbetet pågick hade jag en riktig LUS stund- lärarens underbara stund och kunde gå runt och mysa och fota deras arbeten med ipaden. Detta visades
sedan upp i slutet av dagen i form av en Animotovideo. Ska bli spännande att se vilka ringar på vattnet detta gav och hur många som nu går tillbaka och diskuterar vidare kring The Big 5 ute på sina egna skolor.



2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack Yvonne! Vi hade en riktigt härlig dag tillsammans och det var så roligt vid sammanfattningen i storgrupp så insåg vi att vi nästan hade berört alla förmågorna utifrån vårt lilla legobyggande. Har även provat att bygga legobananer med förskolebarn och de är lika kul och intressant det också.

      Radera